Embracing Braambergen

“Embracing Braambergen” was a project in INSIDE program. It was on a specific site in Almere named Braambergen. It is a landfill site owned by Afvalzorg Nederland company who was also the client of project. On June 10 and 11 in 2016 INSIDE students realised their ‘inviting interventions’ as a proof of the short-term possibilities for opening the site to the people of Almere.  The site was occupied by three interventions: the entrance by The Curtain, then the highest point of site was The Balcony, and down the balcony there was The Table.

The installation, The Balcony, is the highest point of the area and almost all of Almere.  The group domesticated the space with thrown-out household items, found in garbage sorting centre in Lelystad. It transformation 25m2 of this empty land into a domestic balcony.

 

 

Collective studio of INSIDE, in Almere (2015-2016)

Tutors: Raumlaborberlin and MVRDV

Participants: A. Pourabbasi, I. David and M. Morinaga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s